Startsida

Om mig

Jag heter John Engström och är född år 1958. Uppvuxen i Värmland. Har fru och tre vuxna döttrar. Jag bor sedan 1985 på landet norr om Skövde i Västergötland.

1979 skaffade jag min första systemkamera. Det var en Nikon FE. Tyvärr hade jag dåliga objektiv och kunde inte fotografera. Kameran blev liggande på hyllan. År 2004 skaffade jag en digital systemkamera, Canon 20D. Den första bilden jag tog med denna kamera var den 20 november 2004. Därefter har jag bytt Canon-kameror flera gånger.

Som du redan förstått av mina bilder är mitt fritidsintresse att fotografera i naturen. Jag tar mest bilder på fåglar men är även intresserad av annat i naturen. Jag gillar att själv digitalt framkalla, skriva ut, montera och ställa ut mina bilder. Ibland har jag bildvisningar.

Är medlem i Bifoto Sverige och Skaraborg samt Vårgårda fotoklubb.

John med guide i Uganda

Jag ligger här ned på en pir vid Säby läge på Öland för att fotografera sträckande vitkindade gäss. Dyningarna gjorde mig lite blöt. Men vad gör det bara bilderna blir bra. Bilden är tagen av Hans-Olof Svensson.

John med guide i Uganda

Här är jag med guide i ett våtmarksområde i Uganda. Bilden är tagen av Ann Norberg.

John fotograferar hemma

Här fotografera jag rådjur hemma i Brobacka. Bilden är tagen av Maria Engström.

John fotograferar i båt

Här fotograferar jag på västkusten från båt. Bilden är tagen av Maria Engström.

John i kajak

Jag har börjat använda en fiskekajak för att ta bilder där jag har svårt att komma åt från stranden. Bilden är tagen av Maria Engström.